Pelivinkki: Afrikan tähti

Tämän vinkin voit vapaasti jakaa / tulostaa! ?

Saitko hevosenkengän… vai rosvon?

Klassikkopeli Afrikan tähti ei juuri esittelyjä kaipaa, ja se löytyykin monen suomalaisen lapsiperheen hyllystä. Voisiko sitä hyödyntää puheen ymmärtämisen tai tuottamisen harjoittelun tukena? 

Jo pelkkä pelin pelaaminen opettaa monia tärkeitä taitoja: sääntöjen mukaan toimimista, vuorottelua, keskittymistä yhteiseen tekemiseen, askelten laskemista, pettymysten sietämistä ja onnistumisen iloa.

Afrikan tähden pelilauta

Pelin lomaan voidaan myös lisätä vähän harjoituksia. Pelilaudalla liikkuessa voidaan kuvailla mitä ympärillä näkyy; kirahveja, timantti, vuoria… Pelatessa voidaan korostaa suunnan ja määrän käsitteitä; Kairo on kaukana, tuo käärme lähellä, Afrikan tähti oli alhaalla, ylhäällä oli rosvo; lapsi sai paljon rahaa, vanhempi vähän tai ei yhtään. Kuka sai kaikki hevosenkengät? 

Jos lapsella on menossa ärrätreeni tai muun äänteen harjoittelu, voidaan harjoitussanaa (esim. dnn dnn) toistaa nopan silmäluvun verran. Voitte sopia “taikasanan” (harjoiteltava sana), jolla saa avata kiekon. 

Lukemaan opettelevien lasten kanssa voi tutkia pelilaudan kirjoitettuja paikkojen nimiä; tunnistaako lapsi jonkun kirjaimen sanasta? Onko sanassa oman nimen kirjaimia? 

Kivoja pelihetkiä!

Mistä aiheesta toivoisit samantyyppistä juttua? Kommentoi alle!