Pelivinkki: Alias

Alias on sananselityspeli. Pelaaja nostaa kortin ja näkee edessään sanan. Lasten versiossa sanan sijasta on kuva. Perusidea on se, että pelaajan täytyy kertoa sanasta siten, että ei käytä puheessaan sanaa tai sen osaa.

Alias kehittää monipuolisesti lapsen kykyä kertoa sanoista ja kuvailla sanoja. Peliä voi käyttää hyvin monipuolisesti! Tässä muutamia vinkkejä Aliaksen hyödyntämiseen.

Tässä vinkkejä Aliaksen pelaamiseen:

  • Otetaan Aliaksen lauta ja kortit käyttöön. Nostetaan kortti ja tavutetaan sana. Yhtä monta kuin on tavuja niin pääsee eteenpäin laudalla.
  • Otetaan Aliaksen kortit ja pelataan mitä tahansa peliä (esim. noppapeli tai Aliaksen lauta nopalla). Omalla vuorolla nostakaa yksi Aliaksen kortti ja nimetkää kuva. Tai selittäkää toiselle kuvan merkitys. Tai nimetkää kortissa olevan sanan alku ja/tai loppuäänne. Kun tehtävä on tehty saa heittää noppaa ja edetä laudalla.
  • Laittakaa Aliaksen kortteja 6 pöydälle, nimetkää. Toinen sulkee silmät ja toinen ottaa sillä aikaa kaksi korttia pois. Silmät auki: mitkä kaksi puuttuvat?
  • Ryhmitelkää Aliaksen kortteja eri ryhmiin kuten vaatteet, ruoat. Samalla opetellaan sanojen ryhmittelyä ja laajempia nimiä sanoille (yläkäsitteitä) kuten vaate – housut, pusero, sukat.

Mistä aiheesta toivoisit samantyyppistä juttua? Kommentoi alle!