Pelivinkki: Moka Mera Emotions

Tämän vinkin voit vapaasti jakaa / tulostaa! ?

Moka Mera Emotions on leikkisä ja opettavainen sovellus, jonka avulla lapset voivat opetella tunnetaitoja, kahdestaan aikuisen kanssa tai vaikkapa lapsiryhmässä. Sovellus on erinomainen työkalu erilaisten tunteiden tunnistamiseen ja niistä keskustelemiseen.

Tunnetaitojen kehittäminen auttaa vahvistamaan lapsen itsetuntoa ja ymmärtämään myös toisten tunteita. Sovelluksen tarkoitus on opettaa lapsille, kuinka tunteita tunnistetaan, hallitaan ja ilmaistaan. Tunnetaitojen vahvistaminen on tärkeä työkalu myös kiusaamisen ehkäisemisessä.

Sovelluksessa on tunnefiltteri, joka muuttaa lapsen kasvot kuvastamaan erilaisia tunteita (jopa 19 erilaista). Kasvoja voi tarkastella tunnefiltterin läpi esimerkiksi surullisena, yllättyneenä, vihaisena tai iloisena. Tunnefiltteri ILO esimerkiksi kääntää lapsen suupielet hymyyn ja VIHA saa savun syöksymään sieraimista. Tunteiden kokeminen vahvistuu lisäksi sovelluksen äänimaailman avulla.

Tämän lisäksi sovelluksesta löytyy piirretyt kuvakortit, joissa suloinen Moka Mera -hirviö esittää kaikki samat 19 tunnetilaa, jotka löytyvät filttereistäkin. Joillekin lapsille tunteisiin tutustuminen voi olla helpompi aloittaa omien kasvokuvien tutkimisen sijaan kuvakorteista.

Sovellus löytyy sekä AppStoresta että GooglePlaysta. Kielivaihtoehtoina ovat englanti, espanja, saksa, ranska, portugali, venäjä, arabia, kiina (mandariini), japani, hindi, ruotsi ja suomi.

Mistä aiheesta toivoisit samantyyppistä juttua? Kommentoi alle!